Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Goldman Sachs зарадва пазарите с по-силни печалби и приходи в края на 2018 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата американска банка Goldman Sachs също зарадва инвеститорите, отчитайки по-големи печалби и приходи през четвъртото тримесечие на 2018-а година, което доведе до ръст на нейните акции с над 3% на извънборсовата търговия.

Печалбата на Goldman Sachs достигна 2,54 млрд. долара, или $ 6,04 за акция, след като година по-рано (през последното тримесечие на 2017-а) печалбата беше в размер на $ 5,68 за една акция и при очаквания на финансовите пазари за печалба от едва $ 4,27 за акция.

Приходите на водещата американска банка пък нараснаха в края на миналата година до 8,08 млрд. долара от 7,83 млрд. долара преди година и очаквания за 7,55 млрд. долара.

За цялата 2018-а година печалбата на Goldman Sachs преди облагането с данъци се увеличи до 12,5 млрд. долара от 11,1 млрд. долара през 2017-а, когато банката, подобно на редица други американски компании, имаше големи по размер еднократни разходи с оглед на мащабните промени в данъчното законодателство на САЩ, влезели в сила от началото на миналата година.

Акциите на Goldman Sachs поскъпнаха с близо 3% след солидния финансов отчет, допринасяйки за нарастване на фючърсите на индекса DJIA на извънборсовата търговия с 95 пункта (повишение с 0,4%).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени