Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазов, Лазаров и Донски на четвъртфинал на държавното по тенис в зала

Александър Лазов
Снимка: БГНЕС

Фаворитите стартираха с победи на Държавното първенство по тенис в зала с награден фонд 3000 лева. 

Националът на България за купа "Дейвис" и поставен под номер 1 Александър Лазов се наложи над участващия с "уайлд кард" национален първенец за юноши до 16 години на закрито Иван Пенев с 6:2, 6:1 в зала "София".

Така на четвъртфиналите вицешампионът от миналия сезон ще се изправи на четвъртфиналите срещу квалификанта Васил Кирков, който елиминира шестия в схемата и финалист в надпреварата през 2014 година Пламен Милушев с 6:4, 7:6(4).

Защитаващият титлата си от последните два сезона Александър Донски, който е четвърти в схемата, също започна с успех, след като се справи с квалификанта Милен Янакиев с 6:4, 6:4.

Вицешампионът в надпреварата през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров пък надделя убедително в първия кръг над Фердун Шефкедов с 6:1, 6:2.

Съперник на Лазаров на четвъртфиналите ще бъде квалификантът Леонид Шайнгезихтов, който отстрани осмия поставен Златан Палазов със 7:6(5), 6:3.

Квалификантът Васко Младенов, шампион на страната в зала през 2016 година и на открито през 2017 година, разгроми с 6:0, 6:0 седмия в схемата Мартин Илиев.

На четвъртфиналите Младенов ще играе срещу номер 3 Мартин Димитров, който спечели срещу Ивайло Керемедчиев със 7:6(3), 6:3.

Както е известно, освен паричните премии, достигналите до финала на тазгодишното Държавно първенство в зала ще получат "уайлд кард" за квалификациите на четвърто издание на турнира от сериите АТП 250 Sofia Open в началото на февруари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени