Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал: Не очаквах да играя по този начин

Надал отговаря на журналистически въпроси.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 2 Рафаел Надал призна, че не е очаквал да се представи толкова добре на Откритото първенство на Австралия, след като не бе играл повече от четири месеца преди началото на турнира.

Испанският левичар победи с лекота Стефанос Циципас и по този начин се класира на петия си финал в Мелбърн без да е загубил сет. 

"Не е лесно да се завърнеш на корта след четири-пет месеца отсъствие и да играеш по този начин. Разбира се, че не го очаквах. Предполагам, че когато си по-възрастен, губиш по-малко форма, когато си извън корта. Нямаш нужда от толкова много игрова практика, за да се представяш добре. Това ми се случи в последните две години. Играя добре от началото на турнира. Мисля, че във всеки мач правя доста добри неща. Днес също беше така", коментира Надал пред медиите. 

"Може би днес бекхендът ми беше по-добър, отколкото в предишните мачове. Това е важно за мен, защото форхендът работи страхотно от началото на турнира, но бекхендът постепенно се подобрява", допълни Рафа, който на финала ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или французина Люка Пуй. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени