Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус победи Лацио с дузпа в края

Вратарят на Лацио Стракоша е изпреварил Кристиано Роналдо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С два късни гола шампионът Ювентус направи обрат срещу Лацио с 2:1 под дъжда на "Олипмпико" в среща от 21-ия кръг на италианското футболно първенство.

Така торинци продължиха серията си без поражение от съперника в Рим в Серие "А" от 6 декември 2003 година, когато столичани за последно победиха "бяло-черните" с 2:0.

Малко преди почивката Леонардо Бонучи от торинци напусна принудително заради травма на десния глезен, а на негово място в игра влезе Джорджо Киелини. 
В 43-ата минута столичани пропиляха нов отличен шанс. Чиро Имобиле се измъкна в ляво в пеналта и прехвърли стража на торинци, но този път Даниеле Ругани успя избие пред голлинията.

Лацио продължи да натиска и след почивката и заслужено поведе в 59-ата минута. Емре Джан си вкара автогол с глава след центриране от корнер от ляво на Луис Алберто.

В 74-ата минута Томас Стракоша изби силен удар на Пауло Дибала от наказателното поле, но резервата Жоао Кансело направи добавка за 1:1. Така торинци изравниха рекордната си серия от сезон 1957/1958, като се разписаха в първите си 29 официални мача в кампанията.

В 87-ата минута гостите получиха дузпа. Сенад Лулич задържа с ръка в наказателното поле Кансело и главният рефер Марко Гуида отсъди дузпа. Кристиано Роналдо стреля точно от бялата точка и донесе победата на Юве с 15-ия си гол за сезона в калчото.

Така избраниците на Масимилиано Алегри останаха без поражение в шампионата и с 59 точки увеличиха аванса си на 11 точки пред втория Наполи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна