Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Хебър Атанас Петров: Основното беше да обединим хората в Пазарджик

Атанас Петров
Снимка: БГНЕС

"Основното, което ни различава от останалите отбори по волейбол в България, е, че ние спечелихме една публика, която я няма никъде другаде по волейболните зали в България. Нашата зала е пълна във всеки един мач, независимо срещу кой отбор играем, идват по две хиляди човека да ни подкрепят", заяви наставникът на Хебър Пазарджик Атанас Петров, след като по-рано този месец клубът спечели Купата на България.

Само за две години Хебър успя да се превърне в един от най-силните отбори в страната и доказа това със спечелването на Купата пред собствената си публика в Пазарджик. "Ние преди две години и половина се събрахме малкото хора, които дадохме начало на този проект, с основната цел да развием спорта и по-специално волейбола в Пазарджик като един социален проект. Да обединим хората на град Пазарджик около един отбор и да им дадем малко повече самочувствие с добри резултати. Не сме и мечтали за толкова бърз успех. По принцип един спортен резултат се гради в един олимпийски цикъл, така че тези две години и половина, след които ние стигнахме до трофей, са наистина доста кратък период. Нямаше това да се случи без една много добра организация, щаб, който работи много задружно и, разбира се, без добър отбор с добри състезатели", коментира Петров на пресконференция в Пресклуб България днес.

"Основното, което ни различава от останалите отбори по волейбол в България, е, че ние спечелихме една публика, която я няма никъде другаде по волейболните зали в България. Нашата зала е пълна във всеки един мач, независимо срещу кой отбор играем, идват по две хиляди човека да ни подкрепят. Това е нашата основна сбъдната цел, защото не само в България, по принцип в спорта, като социален феномен, който няма алтернатива, би трябвало общините, ако мислят повече за хората в общините си, да са заедно със спортовете и клубовете и да ги подпомагат. Това се случва в Пазарджик, благодарение на нашия основен двигател г-н Тодор Попов, кмета на Пазарджик, всичко това става възможно", допълни той.

Петров сподели, че трофеите не са най-важната цел за клуба. "Целта трофей може би идва на трето място за нас. Основното беше първо да обединим хората на град Пазарджик, второ, но не по важност, да накараме децата да се занимават повече със спорт, да ги вкараме в залите и да ги изкараме от тази реалност на интернет, която в момента е обсебила всички. В момента всички деца в Пазарджик са полудели, не само по волейбол, напълнили са зали, басейни, стадиони, треньорите не могат да им намерят място да тренират, толкова много желание има. Така че това е още една сбъдната цел, която ние си бяхме поставили. Там разликата е огромна", обясни треньорът на Хебър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна