Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валенсия на полуфинал след 2 гола в добавеното време

Родриго Морено ликува след третия си гол за Валенсия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Валенсия се класира за полуфинал в турнира за Купата на Испания, след като отстрани драматично Хетафе с общ резултат 3:2, но два от головете паднаха в добавеното време. С хеттрик за победителите се отличи Родриго Морено, въпреки че столичани поведоха още в първата минута чрез Хорхе Молина.

А решителният трети гол за Валенсия днес падна в 93-ата минута, само 12 секунди след като гостите от Хетафе пропуснаха невероятна възможност да стигнат до 2:2 и да се класират за четвърти път в историята си на полуфинал.

Хорхе Молина, който вкара и единствения гол за тях в срещата, можеше да се превърне в абсолютен герой, но ударът му намери тялото на негов съотборник по пътя към мрежата. Веднага след рикошета домакините направиха контраатака и стигнаха до третото попадение.

Истинско меле се заформи след последния съдийски сигнал, когато двете резервни скамейки се скупчиха около изхода от игрището и хората от щабовете започнаха да се блъскат и бутат. Наложи се полицията да се намесва, за да укроти страстите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени