Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Попангелов поздравен от Стоичков и Томба за рождения ден

Попангелов пред тортата със съпругата си Зоя и двете им дъщери Даяна и Петра.
Снимка: БФСки

Скиор №1 на България в историята Петър Попангелов отпразнува днес на Боровец 60-ия си рожден ден. Тържествата започнаха със спускане на млади таланти на ските от Самоков, които подариха на Пепи 60 карамфила.


След това от "Бороспорт", които бяха организатори на хубавия празник поканиха гостите на церемонията в хотел "Рила". Там всички видяха документалния филм за Пепи - "Попангелов - от Боровец до Алпите". 

След това рожденикът получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова. Президентът на БФСКи Цеко Минев уважи тържеството, като подари на Пепи сребърен плакет за приноса му в развитието на българските ски, а също така и картина. 

Попангелов получи и ВИП покани за Световната купа в Банско (22-24 февруари). Специални видеопоздрави за великия скиор изпратиха най-успешния български футболист Христо Стоичков, носителят на 5 големи Световни купи в ските Марк Жирардели и най-добрият италиански скиор Алберто Томба. 
Пепи получава плакет от председателя на БФСки Цеко Минев.
Много приятели на Попангелов също дойдоха на тържеството и връчиха своите подаръци на юбиляра. След официалната част дойде време и за тортата, която от Бороспорт бяха приготвили. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна