Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозни съперници за българите на София Оупън

По време на жребия в "Арена Армеец".
Снимка: БГНЕС

Българите в основната схема на АТР 250 турнира София Оупън изтеглиха сериозни съперници за първия кръг на основната схема, която започва във вторник в „Арена Армеец“.

Жребият беше изтеглен в залата в присъствието на директора на състезанието Горан Джокович, супервайъзърът на АТР Миро Братоев, Димитър Кузманов и носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Димитър Кузманов ще играе срещу холандеца Робин Хаасе, а Адриан Андреев среща австралиеца Джон Милман. Целият жребий вижте - тук.

Водач в схемата е №11 в световната ранглиста Карен Хачанов от Русия, който почива в първия кръг. Направо от втори кръг стартират и №2 Стефанос Циципас (Гърция), №3 Даниил Медведев (Русия), който е в половината на Циципас, и №4 Роберто Баутиста Агут (Испания), който е първият победител в турнира в София.

„Не съм очаквал лесен жребий, защото турнирът е изключително силен,- коментира Кузманов. – Играх с Хаасе тук през 2017 година (бел. ред. – 4:6, 3:6) и  имам представа какво може. Доколкото знам играе за Холандия в Купа „Дейвис“ тази седмица, така че ще дойде по-късно в София. Направих отлична подготовка в Барселона преди сезона. Имах възможност там да тренирам с тенисисти като Карен Хачанов и Душан Лайович. Не започнах добре годината, но съм убеден, че ще направя още по-силен сезон от 2018-а“.
Димитър Кузманов


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени