Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стан Вавринка пред БНР: Концентриран съм върху завръщането в челото

Стан Вавринка говори пред медиите.
Снимка: БГНЕС

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка за втори път ще играе на АТР 250 турнира в София. След жребия той говори пред медиите.

На въпроса на Българското национално радио дали смята да участва в турнира за Купа „Дейвис“ и дали Олимпийските игри в Токио са в плановете му, швейцарецът отговори така:

„Не съм решил още дали ще участвам в новия формат на Купа „Дейвис“, който не ми допада. Сега съм концентриран върху моята кариера. След операцията, която претърпях, класирането ми в световната ранглиста падна и първата ми задача е да се върна в челото на класацията“, каза Вавринка, който в момента е №57 в ранглистата.

Стан заяви още, че тази година се чувства по-добре при пристигането си в София, в сравнение с миналата. Той направи добри мачове на турнирите в Доха и на Откритото първенство на Австралия, което му дало увереност и самочувствие. Настилката в зала „Арена Армеец“ му допадала. Той направи преди церемонията двучасова тренировка с Фернандо Вердаско на централния корт.
Стан Вавринка хареса настилката в

„Познавам добре първия ми съперник Мариус Копил. Играли сме два пъти и знам какво да очаквам от него. Той е агресивен тенисист и ще ми бъде трудно срещу него. Фактът, че игра финал в София миналата година означава, че се чувства добре тук“, коментира 33-годишният Вавринка.

Стан ще започне участието си на София Оупън във вторник или сряда.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна