Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Лазаров: Надявам се днес да играя още по-добре

Александър Лазаров благодари на публиката след победата.
Снимка: Sofia Open

Александър Лазаров стана едва вторият български тенисист с победа на единично на турнира София Оупън след Григор Димитров. В неделя 21-годишният Алекс записа първия си успех на ниво АТР, след като се справи с достигалия до 44-о място в световната ранглиста словак Лукаш Лацко със 7:6(5), 6:2 в квалификациите в „Арена Армеец“.

Днес, не преди 13:30 часа, Лазаров се изправя срещу №154 в класацията на АТР Лука Вани от Италия в решителен мач за влизане в основната схема.

„Снощи емоциите в залата бяха страхотни. Публиката наистина ми помогна в драматичния последен гейм в мача. Щастлив съм от победата“, каза Александър пред БНР.

„Напрежението беше голямо, изпуснах шест мачбола, но успях да спечеля в крайна сметка. Доволен съм от играта ми. Дори при 4:0 във втория сет си помислих „кой е 127-и в света, аз или той“, добави роденият в Маями българин.

Алекс е оптимист и за днешната си среща.с 33-годишния италианец.

„Надявам се да спечеля и срещу Вани, защото се надявам да играя днес още по-добре от неделя. Познавам добре играта му, били сме на няколко турнира заедно. Той е висок, има хубав сервис, така че е успешен в зала. Но знам как да използвам слабостите му“, завърши Лазаров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна