Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Муратоглу: Димитров може да спечели титла от Шлема, когато се откажат тримата големи

Григор и Муратоглу по време на съвместната им работа в Париж.
Снимка: Архив

Тенис треньорът и телевизионен анализатор Патрик Муратоглу коментира шансовете на бившия си възпитаник в академията в Париж Григор Димитров да спечели титла от Големия шлем.

Французинът каза, че никога не е преценявал възможностите на Димитров да спечели трофей от Шлема като нещо, дадено по право. Върхът на българина в турнирите от голямата четворка са полуфиналите на „Уимбълдън“ през 2014-а и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година.

„Да спечелиш титла от Големия шлем е нещо страхотно. Може би отстрани изглежда лесно, но всъщност е много трудно да го постигнеш. От 2006-а само седем тенисисти са успели да го направят и по-голямата част от трофеите е била спечелена от Новак (Джокович)у Роджър (Федерер) и Рафа (Надал)“, коментира Муратоглу пред Tennis World.

„Григор трябва да играе през цялата си кариера по времето на тримата големи шампиони, което е уникално в тенис историята. За момента той няма шанс да спечели титла от Шлема, но би имал своите възможности, когато тези трима се оттеглят“, допълни треньорът на Серина Уилямс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна