Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици наградени в Брюксел от световни компании

Отличените ученици, евродепутатът Ева Майдел и представители на компании, връчили наградите.
Снимка: Пресслужба на ГЕРБ

Трима български ученици бяха сред победителите в проекта Space Tube, подкрепен от компаниите „Майкрософт“, „Еърбъс“ и „3М“, съобщи днес пресслужбата на ПП ГЕРБ.

Ученици от няколко европейски държави, сред които и България, бяха провокирани да тестват знанията си и да изследват Космоса. Българските гимназисти показаха отлични познания чрез създадено от тях видео, коментиращо разминаванията между физиката и научната фантастика в известни филми за Космоса. Интерактивното представяне на учениците им донесе победа в конкурса, заедно с белгийския отбор.

„Проактивността и креативното мислене се развиват, когато учениците имат свободата да проверяват знанията си и сами да стигат до заключения. Младите български таланти показаха именно това във видеото си“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на дискусия с победителите.

Антон Иванов (СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин), Йоан Стоянов (СУ „Христо Ботев“, с. Горна Малина) и Кристиан Георгиев (Професионална гимназия по телекомуникации, гр. София) са победителите и освен от Ева Майдел, учениците бяха поздравени и от вицепрезидента на „Майкрософт“ Джон Франк и директора на „3М“ за Европа Максим Бюро.

Победителите в конкурса посетиха също и центъра по иновации на „3М“ в Дюселдорф и Европейската космическа агенция в Брюксел.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна