Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити разби Челси с 6:0

Серхио Агуеро е неудържим.
Снимка: БТА

Манчестър Сити размаза Челси след успех с 6:0 на в среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Футболистите на Пеп Гуардиола имаха тотално превъзходство на терена и водеха с 4:0 до 25-ата минута след попадения на Стърлинг, Агуеро (2) и Гюндоган. Аржентинецът оформи своя хеттрик от дузпа в 56-ата минута, а Стърлинг оформи крайното 6:0 десет минути преди края. 

Манчестър Сити се изкачи на върха в класирането с актив от 65 точки, колкото има и Ливърпул, но е с по-добра голова разлика. челси се смъкна на 6-та позиция с 50 пункта.

След тази среща голмайстор номер 1 в историята на Манчестър Сити - Серхио Агуеро застана на върха и в класацията за брой попадения с екипа на тима във Висшата лига.  Аржентинецът вече има 160 гола, задминавайки досегашните лидери Ерик Бруук (играл през периода 1927-1940) и Томи Джонсън (1920-1930), които бяха с по 158. Общо във всички турнири Кун е реализирал 222 попадения за Сити.  Във Висшата лига Агуеро най-често е вкарвал на Челси - 10 пъти. Аржентинецът изравни и рекордното постижение на Алън Шиърър от 11 хеттрика в историята на лигата.

Челси допусна 6 гола за първи път от 1991 г. насам, когато е регистрирано поражение с 0:7 от Нотингам Форест. От създаването на Висшата лига лондончани не бяха допускали толкова попадения във вратата си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна