Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианска изложба в Етнографския музей в Пловдив

Изложба на Италианското посолство в България под мотото „Пътешествие из Италия“ се открива в Етнографския музей. Експозицията е посветена на италианските региони, тяхната музика и традиции.

Изложбата „Пътешествие из Италия“ запознава с особеностите на италианските региони и територии, чрез популярната им музикална традиция. Програмата илюстрира географските, икономическите и езиковите особености на териториите, в които се слушат различни музикални теми.

Цялостта на изложбата става завършена с изпълнението на двама световноизвестни музиканти – Лоренцо Турки Флорис (пиано) и Карлос Де Антонис (тенор).

Лоренцо Турки Флорис е пианист, композитор и диригент, отдал целия си живот на музиката. Често е канен като солист и гост-диригент от престижни оркестри по света като Сионския симфоничен оркестър (Швейцария), Торинската филхармония (Италия), Национален симфоничен оркестър на Ливан и много други.

Карлос Де Антонис (тенор) е оперен певец от аржентински произход. Той започва да се занимава с музика от много ранна детска възраст. Завършва обучението си в Буенос Айрес при маестро Оскар Руис. През 2000 г. се премества в Германия, където е избран за тенор за концертния форум „Берлин“. Той е изпълнявал в 43 града в Германия в най-важните оперни театри (Хамбург, Франкфурт, Берлин), както из цяла Европа. През 2007 г., издава свой собствен албум, наречен „Del Cuore” (От сърце).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени