Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Coca-Cola с над 3% след по-слаби финансови показатели

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на Coca-Cola се понижават с над 3% на извънборсовата търговия, след като световната компания за безалкохолни напитки отчете по-слаби от очакваното приходи за последното тримесечие.

Нетната печалба през четвъртото тримесечие беше в размер на 870 млн. долара, или 20 цента за акция, след загуби за 2,75 млрд. долара, или 65 цента за акция преди година. Коригираната печалба оправда очакванията на Уолстрийт за печалба от $0,43 за една акция.

Приходите на Coca-Cola обаче се свиха до 7,06 млрд. долара от 7,51 млрд. долара година по-рано и осредните очаквания на финансовите пазари за продажби в размер на 7,07 млрд. долара.

От компанията посочиха, че през 2018-а година продажбите на газирани напитки са нараснали с 2% благодарение най-вече на двуцифрен растеж при продажбите на Coca-Cola Zero Sugar. В същото време продажбите на сокове, млечни продукти и напитки, базирани на растения, са се свили с 1%, докато продажбите на вода, на овкусена вода и на спортни напитки са нараснали с 3 на сто. За същият период компанията отчита растеж с 1% на продажбите на чай и кафе.

След по-слабите от очакваното данни за приходите, акциите на Coca-Cola се понижават на извънборсовата търговия на Уолстрийт с 3,27%, парирайки част от тяхното солидно поскъпване с близо 13% през изминалата година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна