Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3 милиона сметки на битови клиенти на „ЧЕЗ Електро“ са платени безкасово за една година

За 2018 г. дружеството отчита 18% ръст при интернет плащанията спрямо 2017 г.

Снимка: „ЧЕЗ Електро“

През изминалата 2018 година 3 151 428 сметки на битови клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД бяха платени безкасово, което е близо 18% от общия брой плащания, осъществени през този период.

Над 310 хиляди битови потребители са се възползвали от предлаганите от Дружеството 9 начина за безкасово плащане - по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

Средно на месец 176 370 плащания през 2018 г. са извършени чрез интернет и други електронни канали, като при тях статистиката отбелязва ръст с 17 946 на месец спрямо данните от 2017 г. По банков път месечно са осъществявани средно по 20 448 плащания, а чрез директен дебит 65 801, уточнява пресцентърът на „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите. През последните години устойчиво нараства броят на клиентите на ЧЕЗ, които предпочитат да бъдат обслужвани от разстояние.

Подробна информация за възможностите за различните видове плащания може да се получи в най-близкия Център за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД, на телефонна линия 0700 10 010, на info@cezelectro.bg, както и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна