Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът е овладян

Продължава гасенето на сметището край Първенец

Според пожарникарите обгазяване в района няма

Строителни отпадъци горят от сутринта на част от сметището в село Първенец. 

Говорителят на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Цвятко Дешев увери, че няма обгазяване на района, както и няма пряка опасност за хората в близост. Гасенето продължава, като екипите на пожарникарите ще останат и през нощта на мястото на пожара. 

Изпратени са два противопожарни автомобила с екипи, които гасят пожара, който е на трудно достъпно място. Допълнително са изпратени и две цистерни –водоноски на „Чистота” да подпомагат борбата с огъня. 

Сметището край Първенец се охранява, но там често възникват пожари. Според пожарникарите пластовете в сметта са различни и затова е нужна повече вода, за да бъде потушен докрай огънят. 

Директорът на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев каза за Радио Пловдив, че мобилна апаратура GASMET, която е следяла за качеството на въздуха, не е показала никакви отклонения от нормалните показатели. 

На оператора от "СО СПЕКТЪР" ЕАД в село Първенец ще бъде наложена принудителна административна мярка за прекратяване дейността на площадката до изпълнение на законовите изисквания, поради замърсяване на околната среда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!