Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мениджърът на Санаториума в Поморие: "Това е държавна болница, никой няма да я приватизира"

Военният санаториум в Поморие е получил от Министерството на здравеопазването разрешително с второ ниво на компетентност, което му дава право да работи с НЗОК. Това каза мениджърът на здравното заведение д-р  Любомир Крантев. Той опроверга твърденията, че се прави опит за приватизация на болницата и подчерта, че тя се управлява от държавно търговско дружество, а не частно. 

В отговор на коментарите на кмета на Поморие Иван Алексиев, че се правят опити за приватизацията на Военния санаториум, д-р Крантев заяви:

"Дебело подчертавам, че това е държавна болница. Нашата във Велинград и тази тук са в забранителния списък за приватизация. Никой да не си прави илюзията, че тази болница може някой да я открадне".

5 милиона лева финансова помощ за увеличаване капитала на болницата и за ремонтни дейности са отпуснати с решение на Министерския съвет. Средствата са използвани целево, подчерта д-р Крантев:

"Всичките пари, които са вложени, за всяка стотинка се мисли. Всички са минали през Закона за обществени поръчки, всичко е прегледно, ясно и достъпно, така че ние не се страхуваме от никакви проверки и от никакви одити".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна