Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп е уверен, че ще има търговска сделка с Китай, но САЩ ще се справят добре и без нея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп заяви, че е уверен, че Съединените щати могат да сключат търговска сделка с Китай, но добави, че според него Америка ще справи много добре с или без споразумение с втората по големина икономика в света.

Запитан от репортери дали все още е уверен, че може да сключи сделка с Китай: "Разбира се, уверен съм, но ако не сключим много добра сделка за нашата страна, въобще няма да я сключа", посочи Тръмп.

Попитан да коментира информация, според която Китай не е позитивно настроен относно търговското споразумение и че среща с президента Си Цзинпин може и да не се случи, Тръмп отговори: „Не съм чувал това. Мисля, че се справяме добре ... Ще се справим много добре по един или друг начин, със или без сделка".

Междувременно икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви пред телевизия CNBC, че преговорите с Китай "вървят много добре" и може да има среща между Тръмп и китайския президент Си Цзинпин "в края на този месец или в началото на април".

И той обаче предупреди, че ако Доналд Тръмп не получи "добра сделка", тогава той може да се оттегли от преговорите по същия начин, по който приключи срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. "Това може да се отнася и до търговските преговори с Китай, но аз не предвиждам подобен сценарий", каза той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна