Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-важното от чуждестранния печат

Размерът и обхватът на въздействието, което ще има Брекзит без сделка, показва секретен документ на британския кабинет, разкрива в днешния си брой британският вестник "Гардиън".

В документа се отправя предупреждение, че след напускането на ЕС предстои "критична тримесечна фаза", по време на която може да се затруднят всички действия и цялата предварително планирана операция може да се обърка.

Секретният документ подробно представя планираните мерки при реализиране на Брекзит без сделка. В него изрично се подчертава, че всички правителствени институции ще трябва сами да се преборят с повечето проблеми, допълва "Гардиън".

Разгневени привърженици на Брекзит протестираха в петък по главните магистрали на цялата страна заради забавяне на британското напускане на Евросъюза, съобщава "Дейли експрес".

Китайският президент Си Дзинпин пристигна на тридневна официална визита в Италия. До президентския дворец той и съпругата му бяха съпроводени от кавалерийски ескорт - почест, която се отрежда в тази страна на кралски особи, пише вестник "Ню Йорк таймс".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна