Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко партии поискаха широко дясно обединение

Снимка: БНР / Снимка: БТА

„Членовете ни са десни и дясноцентристки организации. Част от тях са сред основателите на някогашния голям Съюз на демократичните сили, онзи, който донесе фундаментална промяна за България - промяната към демокрация. Днес именно тя е заплашена в страната ни и това е сериозната тема, която ни събра“, каза Валентина Василева – председател на Единна народна партияна пресконференция на „Възход“ – формация, която обединява няколко партии и неправителствени организации.

„Ние отказваме да повярваме, че съдбата ни е в ръцете единствено на хора като Борисов, Нинова и Доган. Вярваме, че у нас има много талантливи, съвестни и смели хора, които настояват да живеят по-добре и по-честно, а не в страх, бедност и унижение“, подчерта Валентина Василева.

Коалицията е създадена не за да робува на старите дрязги и амбиции на бивши лидери, а да даде хоризонт за бъдещето на модерна България, каза Стефан Иванов - председател на Движение демократично действие.

„Нашата ръка остава протегната към други демократични формации – например Движение България на гражданите и Демократична България, но при две условия. Първото е пълно равноправие на политическите партньори. Очаква ни много работа и не смятаме, че е разумно да продължи доминацията на политическия егоизъм“, подчерта Стефан Иванов.

Движение „Възход“ обединява 6 политически формации и 3 неправителствени организации, сред които Единна народна партия (ЕНП), Движение демократично действие – Д3, Съюз на свободните демократи (ССД), Радикалдемократическа партия (РДП), Българска социалдемократическа партия (БСДП), Български демократичен съюз „Радикали”, Български национален фронт – Чикаго, Национално консервативно движение „Десен профил“, Организация на българите в Република Северна Македония – „Радко“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна