Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на шефа на британското разузнаване е загинал при катастрофа

Началникът на британското външно разузнаване МИ-6 Алекс Йънгър
Снимка: Ройтерс

Синът на шефа на МИ-6 е загинал в автомобилна катастрофа в имение в Шотландия, която се разследва от полицията, предаде БГНЕС, позовавайки се на в. „Таймс“.

Сам Йънгър (22 г.) - студент с вкус към приключенията, е описан като „прекрасен син“ от баща си Алекс, на 55 г., и майка си Сара. Той има по-голяма сестра и по-малък брат.

Приятелите му са шокирани, когато през уикенда научават, че любителят на моторите и играч на ръгби е загинал.

Неговият баща, експерт по борбата с тероризма, е назначен за ръководител на Секретната разузнавателна служба, фигурата, известна като „М“ във филмите за Джеймс Бонд, през 2014 г. Той е отговарял за поддържане на сигурността по време на олимпийските игри в Лондон и е служил като началник в Кабул.

Сам умира с многократни наранявания след инцидент с моторно превозно средство в Стърлингшър в ранните часове на събота. По това време баща му не е бил в превозното средство.

В кратко изявление вчера полицията в Шотландия заяви, че няма подозрителни обстоятелства, но не успя да определи точната причина за смъртта му. В него се казва, че „семейството моли да бъде уважено лично пространство, за да си спомнят и да почетат своя прекрасен син“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна