Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Форд" ще пусне над 30 нови автомобилни модела в Китай през следващите три години

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Форд" (Ford Motor) планира да пусне повече от 30 нови свои модела в Китай в рамките на следващите три години, от които над една трета ще бъдат електрически автомобили, обявиха в сряда от американския производител, като компанията се стреми по този начин да обърне негативния тренд на спад на своите продажби на най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Ройтерс.

Преди време от "Форд" заявиха, че ще пуснат 50 нови или значително реконструирани модели автомобили в Китай през периода от 2018- до 2025-а година, като днешното изявление на компанията дава повече яснота по отношение на съответните срокове.

Ford Motor се мъчи да съживи продажбите си в Китай, който е вторият по големина пазар за американския автомобилен производител, след като неговият бизнес започна да спада в края на 2017-а година. Само в рамките на 2018-а година продажбите на "Форд" се свиха с цели 37% след понижение с 6% през 2017-а година.

Според компанията, кризата при нейните автомобилни продажби се дължи главно на липсата на нови продукти. Експерти от автомобилната индустрията също така приписват китайските проблеми на "Форд" на търговската война между Пекин и Вашингтон, както и на трудните отношения на компанията с нейните местни партньори в лицето на Changan Automobile Group и Jiangling Motors Group.

По време на своята конференция Ford China 2.0, от американската компанията също така отбелязаха, че ще увеличават усилията си в областта на научните изследвания и развитието в най-голямата азиатска икономика чрез създаването на три центъра и нови партньорства, фокусирани върху местните услуги.

Дъщерното дружество Ford China също така обяви пускането на SYNC+ - нова инфотеймънт система в автомобилите за китайските потребители, която се захранва от технологията за изкуствен интелект на технологичния гигант Baidu, както и формирането на нов управленски екип, съставен от местни таланти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна