Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основателят на Amazon остава най-богатия човек на планета и най-голям акционен в мегакомпанията

Джеф Безос ще запази 75% от съвместните акции и контрола над Amazon след развода с Маккензи

Вече бившата г-жа Безос се превръща в четвъртата най-богата жена в света с активи за 35,6 млрд. долара

Шефът на Amazon Джеф Безос и бившата му съпруга Маккензи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос ще запази 75% от съвместните акции в многомилиардната компания, след като приключи развода си, се посочва в официално изявление на неговата вече бивша съпруга Маккензи Безос, направено късно вечерта в четвъртък.

"Щастлива съм да му предоставя (на Джеф Безос) всички мои интереси във "Вашингтон Поуст", в компанията за космически полети Blue Origin и 75% от нашите съвместни акции в Amazon.com, както и правото му на глас с моите 25% от общите ни акции в Amazon, за да подкрепя неговото продължаващо участие в екипите на тези невероятни компании“, заяви г-жа Маккензи Безос.

Трябва да се има предвид, че със запазените от Маккензи "само" 25% от притежаваните от двамата бивши съпрузи акции в Amazon, тя се превръща автоматично в четвъртата най-богата жена в света с активи за 35,6 млрд. долара.

Въпреки това Джеф Безос остава най-богатият човек на планета, както и най-големият акционен в Amazon с около 12% от акциите на мегакомпанията.

Настоящата вече бивша съпруга на американския милиардер също така заяви, че е "благодарна", че разводът е приключил и че "очаква с нетърпение следващата фаза като съвместни родител и приятели".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени