Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски е готов за дебати на стадион „Олимпийски“ в петък

Порошенко знаел български език

Петро Порошенко (вляво) и Володимир Зеленски след първия кръг на президентските избори в Украйна.
Снимка: Ройтерс

Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски е готов да проведе дебат със съперника си – действащият държавен глава Петро Порошенко, на стадион „Олимпийски“ в Киев на 19 април от 19 часа, съобщиха от екипа на актьора, предаде радио „Ехото на Москва“.

От щаба му подчертаха, че дебатите не е трябвало да се състоят вчера и че мероприятието на стадиона се е превърнало в агитационен митинг на Порошенко.

В неделя Петро Порошенко чакаше напразно повече от час съперника си Володимир Зеленски за диспут между двамата и използва случая да отговори на въпроси на журналисти.

Настоящият президент заяви, че е роден в южната част на района на Одеса, където живеело българско малцинство и разкри, че говори български.

„Живеех на място, където живееше румънското малцинство, повече от две години, когато бях в университета, научих полски, владея английски, руски и други езици, това е бъдещето на европейската нация - европейска държава, в която гражданите на ЕС трябва да знаят много езици. И ако беше абсолютно необходимо, бих научил унгарски език“, каза Порошенко в отговор на въпрос на унгарски журналист.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени