Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп заплаши да изпрати въоръжени войници по границата с Мексико

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в сряда, че изпраща въоръжени войници по границата с Мексико, за да се предотврати навлизането на нов "керван от над 20 000 души" в страната. Той призова южната съседка на Америка да увеличи усилията си за задържане на предполагаемите мигранти.

"Много голям керван от 20 000 души преминава през Мексико. Размерът му беше намален от Мексико, но той продължава да напредва. Мексико трябва да арестува останалата част или ще бъдем принудени да затворим този участък от границата и да призовем военните. Койотите и картелите имат оръжия!", написа в Туитър американският президент в Туитър, след което допълни: "Сега изпращаме въоръжени войници на границата. Мексико не прави достатъчно, за арестуването и връщането на тези хора!".

Доналд Тръмп многократно призова Мексико да направи повече в борбата с престъпните картели и предотвратяване на незаконната имиграция в САЩ, заплашвайки дори да наложи тарифи върху износа на автомобили от Мексико и да затвори границата между двете държави.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна