Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълър гневен от представянето на доклада му за руската връзка

Робърт Мълър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският спецпрокурор Робърт Мълър е писал на правосъдния министър Уилям Бар, за да изрази недоволството си от неговото резюме на доклада от разследването на предполагаем сговор между Русия и президентската кампания на Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Той се е оплакал на Бар за липсата на „контекст“ в неговата 4-странична съкратена версия на дългоочаквания документ. В него се посочва, че няма сговор между Москва и щаба на Тръмп. Но не се уточнява дали президентът е възпрепятствал правосъдието.

„Спецпрокурорът е подчертал, че в резюмето няма неточности или заблуждаващи“ компоненти, заяви говорител на министерството на правосъдието.

Разследването на Мълър на предполагаема руска намеса в изборите през 2016 г. доведе до обвинения срещу 35 души, включително двама, които са били част от екипа и администрацията на Тръмп.

Бар, който е назначен от президента, даде пресконференция преди да представи пълния доклад, на която подкрепи държавния глава.

Но докладът от 448 стр. бе публикуван на 18 април в редактирана форма и високопоставени демократи заявиха, че резюмето на правосъдния министър е „заблуждаващо“. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени