Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електромобил на Тесла отново избухна в пламъци, този път на паркинг в Хонконг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Електрически автомобил на компанията "Тесла" (Tesla Inc.) се запали на паркинг в търговски център в Хонконг, съобщава във вторник вестник Apple Daily, цитиран от Ройтерс. От изданието допълват, че няма пострадали, като все още не е ясна причината за инцидента.

Електрическият автомобил е избухна в пламъци 30 минути, след като е бил паркиран в градския район Сан Поконг в неделя, като от записи на видеокамери се вижда, че е имало три последователни експлозии, съобщава местният вестник и допълва, че пожарникарите са успели да потушат пламъците след 45 минути.

В отговор на искане от агенция Ройтерс компанията "Тесла" отказа да коментира информацията.

Властите са започнали да разследват причините за експлозиите и последвалия ги пожар.

Инцидентът е факт само три седмици, след като от "Тесла" съобщиха, че са изпратили екип, който да разследва видеозапис по китайски социални медии, показващ как паркиран автомобил Tesla Model S експлодира на паркинг в търговски център на Шанхай.

От компанията нееднократно заявиха, че има почти 10 пъти по-малка вероятност от възникване на пожар при техните електрически автомобили спрямо колите с бензинови двигатели.

Ройтерс напомня, че от 2013-а година насам е имало най-малко 14 случая, при които електромобили на Тесла се запалват, но повече от тези пожари са възникнали след катастрофи.

Въпреки новината за нов подобен инцидент акциите на Tesla inc. поскъпват предпазливо с 0,4% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, след като снощи те поевтиняха с цели 5,22% на фона на общия брутален спад на американските фондови борси.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени