Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за купуване на гласове в Хасково остава в ареста

| обновено на 29.05.19 в 15:50
Снимка: БГНЕС

Мъжът, който беше задържан в Хасково за опит за купуване на гласове на евроизборите на 26-и май, остава в ареста. Марин Ангелов е обвинен, че в деня на вота е предложил 10-15 лева  на жена да гласува за ДПС. Ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от една до 6 години и глоба от 10 хил. до 20 хил. лева.

Пред съда Марин Ангелов отрече да е предлагал пари за гласуване. Обясненията на жената пред полицията обаче сочат, че срещу 10-15 лева е трябвало да гласуват, като бюлетината е трябвало да бъде заснета с телефон. Защитата на Ангелов - адвокат Любомир Гочев, обясни:

"Това, че той казал N 20, N26. Как ще стане и 20, и 26, не знам, но в него няма намерени пари, няма намерени пари в дома му. В апартамента, в който зимата живее, е намерил домашен тефтер с имена и телефони на хора...".

Прокурорът Емилия Генова също направи коментар:

"В хода на бързото производство са извършени разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване. Събрани са доказателства по реда на НПК, които към момента обосновават предположението, че той е извършител на деянието".

Марин Ангелов е бил осъждан за блудство, грабеж, наркотици, опит за изнасилване и е излежавал тригодишна присъда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени