Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старинен Пловдив става сцена на събития, посветени на Деня на детето

Снимка: архив

От 1-ви до 9-и юни Старинен Пловдив ще бъде сцена на поредица от събития, посветени на Деня детето. Най-древното място на хилядолетния град ще посрещне най-младите надежди на града с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които те ще ни покажат колко са талантливи, позитивни и възхитителни. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Програмата започва в събота с проекта "Весело безгрижие" - рисуване на карикатури и весели котки в къща "Златю Бояджиев" и детски панаир на занаятите на ул."Стръмна".

Първият ден завършва с детски концерт на Римския стадион. През останалите дни всички желаещи деца могат да се включат в играта за опознаване на Старинен Пловдив - "Големите откриватели", да рисуват "цветовете на Пловдив", да се наслаждават на детско артистично шоу "Дъга от таланти" или сами да си изработят театрални кукли в работилницата "Героите от приказките оживяват".

Талантливите ученици от НУМТИ "Добрин Петков" ще изнесат концерт в Балабановата къща, а в Малката базилика ще има детски рок концерт с водещ Едит Унджиян.

Програмата завършва с представяне на проекта "Приключенията на Фил и Поли" на Римския стадион.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна