Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководителите на "Нисан" и "Рено" се срещат, за да обсъдят сливането с "Фиат Крайслер"

Ръководителите на автомобилните гиганти "Нисан" (Nissan Motor Corp.) и "Рено" (Groupe Renault), Хирото Сайкава и Тиери Болоре, ще се срещнат в сряда, за да обсъдят предложението за сливане, което френската компания получи от "Фиат Крайслер" (Fiat Chrysler). Към тях ще се присъедини и главният изпълнителен директор на „Мицубиши" (Mitsubishi) Осаму Масуко, съобщи агенция Nikkei Asian Review.

Трябва да се има предвид, че съществува автомобилен между "Нисан", "Рено" и "Мицубиши", така че решенията относно евентуалното сливане с "Фиат Крайслер" не могат да бъдат взети еднолично от страна на френската автомобилна компания.

Срещата ще се съсредоточи върху потенциалните ползи от сливането, следвайки направенотo по-рано изявление на председателя на "Рено" Жан-Доминик Сенар, че "всичките последни събития са много добри за автомобилната индустрия".

По-рано тази седмица Хирото Сайкава от "Нисан" посочи, че смята, че новината за предложението за сливане от страна на "Фиат Крайслер" е "положително за бъдещето като цяло".

Това беше последно от изказване на френския министър на финансите Бруно Льо Мер, че сливането ще бъде "чудесна възможност" както за "Рено", така и за европейската автомобилна индустрия. Льо Мер изтъкна, че единственото изискване на неговото министерство е да не се затварят никакви фабрики в резултат на обединяването с "Фиат Крайслер".

Италианско-американският автомобилен производител отправи своята оферта за сливане с "Рено" в понеделник. Ако сделката се осъществи, това може да доведе до създаването на третия най-голям автомобилен производител в света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени