Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вирус спря една от фаворитките на "Ролан Гарос"

Кики Бертенс бе принудена да се откаже в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под номер 4 в схемата на тенис турнира "Ролан Гарос" Кики Бертенс (Холандия), която беше сочена и за една от фаворитките за титлата, беше принудена да се откаже по време на мача си от втория кръг заради стомашен вирус. 

27-годишната Бертенс изоставаше с 1:3 гейма в първия сет срещу Виктория Кузмова от Словакия и при 15:40 в следващия гейм спря да играе. След консултация с физиотерапевта, лекаря и съдията на стола, реши да се откаже от участие.

"Чувствах се малко по-добре преди началото на мача. В часовете преди срещата се опитах да поспя, за да се възстановя и да опитам да вляза в добро състояние. На загрявката обаче не се чувствах добре, но все пак стартирах. Наистина нямах никаква сила и енергия, обясни решението си Бертенс.

Заболяването идва в най-лошия възможен момент за полуфиналистката в Париж от 2016 година, която беше една от сериозните фаворитки предвид факта, че не е печелила турнир от Големия шлем, но пък дойде с победата от Мадрид и два други полуфинала.

Канадката Бианка Андрееску, 22-а в схемата, също се отказа по време на мача си с американката София Кенин заради болки в дясното рамо.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна