Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерти и спектакли за Денят на детето в Ловеч

Снимка: Петко Котларски, архив

С концерти, спектакли и други инициативи ще бъде отбелязан Денят на детето в Ловеч, съобщи зам.-кметът на общината Венцислав Христов.

Проявите за празника започват от днес (31 май) с откриване на детска изложба във фоайето на Ловчанското читалище "Наука-1870 г." от 16.00 часа, в която най-добрите ще бъдат наградени.

Час по-късно в салона на читалището е концертът "Здравей, ваканция!" на танцови формации и вокални групи от ловешките училища.

В празничния ден Драматичният театър, от 11.00 часа, ще предложи постановката по мотиви на Братя Грим "Хензел и Гретел".

Кукленият и Музикалният театър при Ловчанското читалище ще представят в зоологическата градина спектакли, обединени под името "Приказните герои на гости на животните в Зоопарка".

Посетителите в 10.30 часа ще гледат "Котаракът в чизми", в 14.00 часа - "Василиса хубавица", в 15.30 часа - "Бременските музиканти".

При дъждовно време тези представления ще се играят следващата събота (8 юни). Водещи ще бъдат актьорите Светлин Стойчев-Стенли и Мирослав Йонков.

Вечерта, от 18.00 часа, в салона на Драматичния театър концерт ще изнесе НЧ "Бяла Анаста-2016 г." - Ловеч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна