Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка: Сантиметър може да определи победителя, щастлив съм, че ще играя с Федерер

Вавринка продължава след 5-часова битка с Циципас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, след като надделя в най-качествения мач на турнира до момента над Стефанос Циципас от Гърция със 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 след 5:11 часа игра на корт „Сюзан Ланглен“ в Париж.

Така шампионът от 2015-ще срещне сънародника си Роджър Федерер. Ето как коментира пред медиите победата и бъдещия си съперник Вавринка.

„При последната точка, когато съдията слезе да провери дали топката е добра, бях убеден че е била вътре. След като го потвърди, ми трябваше може би половин секунда, за да осъзная, че печеля мача. Беше невероятно. Видя се, че само един сантиметър може да определи победителя. Стефанос също можеше да продължи и сигурно му е много тежко сега. Щастлив съм от своята игра, от начина, по който се борех на корта, дори когато се уморих. В края заиграх по-агресивно и успях“, коментира 34-годишният Стан, който преди това отстрани Григор Димитров.

Той очаква във вторник люта битка с Федерер, когото победи на същата фаза преди четири години, когато спечели титлата в Париж.

„За мен е невероятно, че ще играя срещу Роджър на четвъртфинал. Наистина съм щастлив! Той е най-големият, който е играл този спорт някога. Ще бъде голяма борба. Не съм го побеждавал много пъти, но го направих веднъж тук и това беше много специално за мен. Трябва да се възстановя от мача, а това с години става все по-трудно. Но аз обичам тези предизвикателства и се надявам да играя най-добрия си тенис“, заяви 24-ият поставен Вавринка.

Той е печелил само три пъти в 25 двубоя срещу Маестрото. Но и трите успеха са били на червени кортове – на „Ролан Гарос“ и в Монте Карло през 2009 и 2014 година.

За последно те се срещнаха в Индиън Уелс през март, когато Федерер спечели с 6:3, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна