Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хендерсън под въпрос за мача с Холандия, Кейн – резерва

Отборите на Англия и Холандия ще определят довечера съперника на домакина Португалия във финала на първото издание на футболната Лига на нациите. Двубоят е от 21:45 наше време в град Гимараеш.

Британският селекционер Гарет Саутгейт още не е сигурен, че ще може да разчита на Джордан Хендерсън. Халфът на Ливърпул се подготвя по индивидуална програма и пропусна снощната тренировка. Освен това наставникът предвижда да остави капитана на отбора Хари Кейн на пейката. Нападателят на Тотнъм се завърна след контузия за финала в Шампионската лига, но показа, че му трябва време, за да влезе във форма.

„Имаме брилянтен опит от достигането до полуфиналите на Световното първенство и знаем какво е да играеш в големи мачове. Това, което трябва да направим е да се превърнем от отбор, играещ на полуфинал, отбор, който печели в него“, заяви Саутгейт на пресконференцията си преди срещата, цитиран от сайта на УЕФА.

Колегата му Роналд Куман няма кадрови проблеми и ще заложи на най-добрите си футболисти довечера.

„Ще бъде фантастичен мач. Англия, както и Холандия, претърпя голямо развитие. Те също дават шанс на млади играчи и имат много таланти в състава. Срещата е 50-50 и всичко ще зависи от индивидуалната класа на футболистите. За нас това е отлична възможност да спечелим титла. Сега е времето на Холандия“, показа самочувствие Куман.

За последно двата отбора се срещнаха в официален мач на Евро'96 на Острова, когато Англия спечели с 4:1 срещу "оранжевите" в груповата фаза.

Вероятни състави:

Холандия
Силесен, Дюмфрис, Де Лихт, Ван Дайк, Блинд, Де Роон, Френки де Йонг, Вайналдум, Промес, Депай, Бабел.

Англия
Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Чилуел, Хендерсън, Райс, Баркли, Санчо, Рашфорд, Стърлинг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна