Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цонов първи на троен скок в Гърция, Начева остана втора

Георги Цонов
Снимка: bgathletic.bg

Eдна от надеждите ни за световното първенство в Доха Георги Цонов отлично започна сезона (и годината) на международния турнир само по скокове в гръцкия град Калитеа, съобщи bgathletic.com.

В коронната си дисциплина троен скок Цонов извоюва убедителна победа с 16.80 метра. Той започна с тези 16.80 м, после направи два фаула, пропусна четвъртия си опит, а в петия записа 16.50 м и се отказа от шестия си скок.

Втори тук остана Левон Агасян (Армения) с 16.50 м, а трети – португалецът Тиаго Ферейра 16.40 м.

Втора в тройния скок при жените завърши олимпийската шампионка за кадетки и световна за девойки старша възраст Александра Начева. С резултат от 13.56 метра тя отстъпи само с 5 см на гъркинята Спиридула Каруди (13.61 м).

Гръцката атлетическа федерация награди Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската атлетика, президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации и председател на Българската федерация по лека атлетика. Плакетът, който Карамаринов получи от Панайотис Димакос, вицепрезидент на местната централа, е за подкрепата, която е оказал за провеждането на поредното издание на турнира по скокове.

Добромир Карамаринов с наградата.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени