Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналд Куман: Заслужавахме да победим

Роналд Куман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Холандия Роналд Куман логично беше щастлив след победата с 3:1 над Англия и достигането до финал в турнира Лига на нациите.

"Това беше добър мач. Имахме контрол над събитията на терена, макар че атакувахме повече по фланговете, въпреки че се виждаше, че сме по-опасни през центъра. Те поведоха в резултата, но ние запазихме спокойствие и с изключение на онзи изстрел с глава на Санчо, съперникът нямаше много положения.  Смятам, че заслужено продължаваме напред. Смените ни се включиха много добре. Прьопер ни помогна да задържаме топката, а Дони и Куисни сториха точно това, което се надявах“, каза наставникът.

„Победихме Германия, Франция и сега и четвъртите в света - това само показва колко добре се развива нашият отбор. Досега не сме играли полуфинали и финали, така че това е нещо ново, но ние вярваме в силите си. Всеки прави грешки, но Матайс отговори подобаващо. Успя да надскочи прекия си пазач и да отбележи важен гол. Казах му нещо на полувремето и съм много доволен, че успя да се разпише", заяви още Роналд Куман.

Капитанът на „оранжевите“ Върджил ван Дайк пък смята, че тимът му съвсем заслужено е успял да победи Англия на 1/2-финала.

"Ще видим какво ще се случи във финала. Важното е, че се защитаваме като отбор. Трябваше да покажем повече в предни позиции, но най-важното е, че победихме. Това е страхотно. Смятам, че бяхме по-добрият отбор и създадохме по-добрите положения в мача. Затова победата ни е заслужена", заяви Ван Дайк.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна