Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Ферари се чувстват ограбени, ще обжалват санкцията на Фетел

Фетел е разочарован от наказанието и не го приема.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ферари възнамерява да обжалва санкцията на Себастиан Фетел, което лиши германеца от победата в снощното състезание от Формула 1 за Голямата награда на Канада.

Фетел беше наказан от стюардите на надпреварата с 5 секунди заради опасна маневра срещу преследвача си Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес при завръщането си на трасето, след като изпусна завой по време на 48-ата обиколка.

Германецът удържа лидерската си позиция и финишира пръв на около секунда и половина пред Хамилтън, но победата беше присъдена на британеца заради добавените 5 секунди към времето на Фетел.

От Ферари обявиха, че се чувстват ограбени и Фетел е моралният победител.

Италианският екип има 96 часа да събере доказателства в полза на своята теза, че поведението на германеца не е било в разрез с правилата, след което да прецени дали да внесе официална жалба.

"Върнах се на трасето малко пред Люис и той трябваше да реагира. Това е част от състезанието. Много хора ще се съгласят с мен, но в тази дни се цитират правила и точки. Звучим малко като адвокати. За мен това не е спортът, в който се влюбих", коментира разочарованият Фетел. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна