Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един убит от най-малко осем простреляни на младежко парти за дипломиране в Югозападна Филаделфия

Най-малко осем души бяха простреляни на младежко празненство за дипломиране в квартал на Югозападна Филаделфия, като поне един от тях беше убит, съобщава телевизия CBS Philly. Това се случи в неделя малко след 22:00 часа местно време, съобщи пред репортери филаделфийският полицейски комисар Ричард Рос.

Той каза, че четирима непълнолетни на възраст между 15 и 17 години са пострадали от огнестрелни рани, главно в краката, като се очаква те да се възстановят.

Четирима по-възрастни също са били простреляни в различни части на техните тела, а един е тях е починал в болницата, допълни Ричард Рос. Смята се, че раните на всички останали пострадали, които са на възраст над двадесет години, не са опасни за техния живот.

Според полицейският комисар Рос са били дадени между осем или девет изстрела, като за сега няма извършени арести.

Не е ясно колко са били стрелците или стрелецът, и дали той, или те са избягали пеша или с превозно средство. Не е ясно и каква е била причина за стрелбата, като не е имало предварително никакви признаци за каквито и да било проблеми в района, посочи комисарят Рос, добавяйки, че полицията е загрижена за възможно отмъщение и планира да засили патрулите в региона.

Със стрелбата приключи още един уикенд, изпълнен с въоръжено насилие във Филаделфия, съобщи телевизия каза CBS Philly. Повече от дузина души бяха застреляни от петък късно вечерта до преди смъртоносно празненство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна