Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен отстрани Григор Димитров

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна на старта на АТР 500 тенис турнира на трева в „Куинс клъб“, Лондон.

След двудневно чакане българинът най-сетне изигра мача си от първия кръг и отстъпи срещу осмия поставен Феликс Оже-Алиасим от Канада с 4:6, 4:6 след 75 минути игра на Корт №1.

Гришо първи стигна до точка пробив в четвъртия гейм, но тийнейджърът я „изтри“ с ас. На свой ред 18-годишният Оже-Алиасим направи брейк за 4:3, след като шампионът от 2014 г. направи двойна грешка. При 5:4 роденият в Монреал тенисист сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и веднага приключи частта с деветата си директна точка от сервис.

Удар с рамката от страна на 28-годишният българин даде на 21-ия в световната ранглиста канадец две точки за пробив на старта на следващия сет. Той реализира втората. В следващия гейм Димитров имаше точка за рибрейк, но опонентът му се спаси отново с отличен сервис и после затвърди за 2:0.При 5:4 канадецът сервираше за място във втория кръг. Той поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.

Хасковлията завърши с 68 процента вкаран първи сервис и 78 процента спечелени точки при разиграването му. Оже-Алиасим записа съответно 65 и 85 процента. Димитров постигна 6 аса и направи 2 двойни грешки, а съперникът завърши с 15 аса и 4 двойни.

Следващото участие на Григор ще бъде на турнира от Големия шлем Уимбълдън, който започва на 1 юли в Лондон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени