Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерун предизвика скандал на световното по футбол за жени

Камерунките протестират пред съдияката Син Ян.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Камерун приключи участието си на световното първенство за жени във Франция, след като отстъпи с 0:3 от Англия в осминафиналите във Валансиен.

Африканките предизвикаха голям скандал на терена, както и след мача, обвинявайки ФИФА в расизъм и други грехове.

В края на първата част англичанките отбелязват втори гол, който е зачетен едва след консултация с ВАР. Камерунките са бесни, те смятат, че попадението е от засада и нищо не може да ги убеди в противното, дори  повторението на голям екран.. Няколко минути те отказват да подновят играта. При прибирането си в тунела камерунките правят скандал, като обвиняват ФИФА и ВАР в расизъм.

Няколко футболистки отказват да играят през втората част, но след намесата на официални лица все пак се завръщат. През втората част гол на Камерун е отменен заради засада.  Авторката на гола се разплаква, а съотборничките й отново реагират бурно на решението. Съдийката на двубоя от Китай е блъсната в гърба.

В крайна сметка Англия продължава напред, а в четвъртфиналите ще се изправи срещу Норвегия.

Селекционерът на британките Фил Невил не скри възмущението си.

“Те не предизвикват никаква симпатия. Цял свят видя поведението им. Има определени стандарти, които са задължителни. Всички знаем правилата на футбола”, коментира бившият играч на Манчестър Юнайтед.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна