Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маркъс Рашфорд подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

Рашфорд остава на "Олд Трафорд".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Олд Трафорд" поне до 2023 година, потвърдиха от клуба днес.

Новият контракт на Рашфорд е за 4+1 години, като от клуба не оповестяват параметрите по договора, но според някои източници в Англия 21-годишният футболист може да получава до 300 хиляди паунда на седмица в зависимост от представянето си и успехите на отбора.

"Манчестър Юнайтед е всичко в живота ми, откакто съм 7-годишен. Този клуб ме е изградил като футболист и личност и за мен е привилегия да нося екипа. Искам да благодаря на Оле и екипа му за всичко, което направиха за мен. Ще дам всичко от себе си, за да върнем клуба там, където принадлежи и да донесем на феновете трофеите, които заслужават", коментира след подписването на договора Рашфорд, който вече има 170 мача за "червените дяволи" и 32 за националния отбор на Англия.

Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр също изрази радостта си от постигнатата договорка с Рашфорд.

"Маркъс е един от най-талантливите английски футболисти от това поколение. Той е невероятен играч, който е надарен с бързина и енергия. Маркъс е пример, че нашата Академия произвежда таланти. Въпреки че е само на 21 години, той вече притежава голям опит и има фантастично бъдеще с клуба пред себе си", каза норвежецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна