Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американките ще защитават титлата си на световното за жени

Американките (в червено) за пети път са на финал на световно.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си отбор на САЩ се класира на финал на световно първенство за жени за пети път в историята, след като спечели драматична победа с 2:1 срещу националния тим на Англия в Лион.

Кристин Прес, която замества отсъстващата Мегън Рапиноу, изведе американките напред в десетата минута с удар с глава, но "лъвиците" изравниха само девет по-късно с шестия гол на Елън Уайт на турнира във Франция. Съединените щати обаче възстановиха преднината си в 31-та минута, когато Линдзи Хорън центрира към Алекс Морган и тя се разписа с глава за крайното 2:1. Тя отбеляза попадението навръх 30-ия си рожден ден и го отпразнува с подигравателен жест в стил "пиене на чай".

Англичанките се зарадваха изравнителен гол отново в 69-ата минута след втори чудесен завършващ удар на Уайт, но системата за видеоповторение ВАР прекрати преждевременно тяхната радост заради засада. Системата се реваншира и даде дузпа на европейския тим в самия край на мача за нарушение срещу Уайт, но ударът на Стеф Хютън беше слаб и беше спасен от Алиса Нехер.

Американките ще защитават трофея си в неделя срещу победителя от мача между Холандия и Швеция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени