Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ ще спорят с Мексико за трофея в "Голд къп"

Пулишич бележи третия гол за Съединените щати.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на САЩ победи с 3:1 Ямайка и се класира за финала на турнира КОНКАКАФ "Голд Къп", където ще срещне Мексико.

Два гола за успеха на янките в Нешвил вкара звездата на Борусия (Дортмунд) Кристиян Пулишич, а едно попадение прибави Уестън Маккени.

Срещата се забави с час и 28 минути заради лошо време като страховити гръмотевици принудиха съдията Иван Сиснерос от Ел Салвадор и организаторите да искат забавяне на старта. Прекъсването дойде в 16-ата минута при резултат 1:0 за САЩ, като хората трябваше да чакат 90 минути.

Уестън Маккени откри резултата в 9-ата минута, след като беше изведен сам срещу вратаря от Джоузи Алтидор и от 4-5 метра нямаше как да сбърка.

До края на първото полувреме американците пропуснаха още няколко добри атаки, докато ситуациите за Ямайка бяха твърде скромни. 7 минути след началото на второто полувреме Кристиан Пулишич вкара за 2:0, след като направи добавка на удар на Пол Ариола и избиване от вратаря на Ямайка Андре Блейк.

В 69-ата минута Леон Бейли проби от дясно по атаката на Ямайка и центрира, а снажният Шамар Никълсън с глава изпревари един бранител на САЩ и прати топката в мрежата. Крайното 3:1 оформи отново Пулишич три минути преди края.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени