Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова ще бъде съдия на турнира "Царица Маргарита"

Християна Тодорова като главен съдия на турнира "София къп".
Снимка: БФХГ

Световната и европейска шампионка и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 Християна Тодорова ще бъде съдия на турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита" във Варна, съобщиха организаторите на турнира.
 
Край морето звездата на родния спорт ще оценява ансамбъла на България, който от 19 до 21 юли ще участва на Първия световен младежи шампионат в Москва. Християна ще бъде българската съдийка и на първенството в руската столица.

Турнирът в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта е на 6 и 7 юли и е в рамките на инициативата "Варна - европейски град на спорта 2019". Надпреварата стартира с участието на близо 400 гимнастички от рекордните в историята на турнира 23 държави - Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.
Във Варна ще се проведат две паралелни състезания - турнир по FIG и клубен турнир.

Надпреварата по FIG е само за жени и девойки старша възраст. Изпълненията при жените в многобоя ще излъчат носителката на приза "Царица Маргарита", а при девойките ще видим момичетата, които ще играят на световното в Москва. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна