Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилот на Ред Бул най-бърз в първата тренировка на "Силвърстоун"

Пиер Гасли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Ред Бул Пиер Гасли даде изненадващо най-добро време в първата свободна тренировка преди неделното състезание за Голямата награда на Великобритания във Формула 1. Французинът направи най-бърза обиколка на пистата „Силвърстоун“ от 1:27.173 секунди. Гасли беше с 0.456 секунди по-бърз от пилота на Мерцедес Валтери Ботас.

Финландецът бе по-бърз в по-голямата част от тренировката, преди 23-годишният французин да натисне в края на сесията. Съотборникът му в тима на Ред Бул – Макс Верстапен, който спечели Гран При на Австрия в края на юни, слагайки край на поредицата от десет последователни победи за Мерцедес, даде трето време. Четвърти остана лидерът в генералното класиране при пилотите и действащ световен шампион Люис Хамилтън.

Топ 10 допълниха пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиян Фетел, Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо с Рено, Александър Албон с Торо Росо и Карлос Сайнц с Макларън.

По-късно предстои втората свободна тренировка, а утре са третата и квалификацията. Гран при на Великобритания ще се проведе в неделя от 16:00 часа. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна