Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

US Open дава "уайлд кард" на Кори Гоф в нарушение на правилата

Кори Гоф предизвика сензация на Уимбълдън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на Откритото първенство на Съединените щати са готови да направят нарушение на правилата, като поканят за участие в турнира от Големия шлем 15-годишната местна тенисистка Кори Гоф. Тийнейджърката сътвори сензация на Уимбълдън, след като отстрани сънародничката си Винъс Уилямс, словенката Полона Херцог, словачката Магдалена Рибарикова и още три тенисистки в квалификациите.

Съгласно правилата US Open не може да предостави на Гоф "уайлд кард", тъй като на 15-годишна тенисистка се полагат само три покани за участие, а тя вече ги е използвала. Говорителят на американската тенис асоциация (USTA) Крис Уидмайър обаче потвърди пред New York Post, че за Гоф ще бъде направено изключение.

"Ние се надяваме да видим Коко в основната схема в Ню Йорк. Тя покори сърцата на запалянковците в нашата страна с представянето си на Уимбълдън. Не толкова често за млади спортистки говорят всички", отбеляза Уидмайър. 

Женската тенис асоциация (WTA) в същото време потвърди, че няма да протестира срещу решението на USTA да заобиколи правилата. Откритото първенство на САЩ стартира на 26 август.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна