Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на АЕК: Малките детайли ще решат крайния победител

Иманол Идиакес (в средата) очаква тежки мачове с Левски.
Снимка: Георги Димитров

Старши треньорът на АЕК (Ларнака) Иманол Идиакес очаква два равностойни мача с Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Кипърците приемат "сините" утре, от 18:30 часа и двубоят ще бъде предаван по "Хоризонт".

"Очаквам два много равностойни мача. Нивото ни е сходно. И двата отбора са в началото на сезона, въпреки че те имат малко предимство, защото вече изиграха и два мача в първенството (на България). Малките детайли ще решат крайния победител. Ще трябва да бъдем много внимателни в това отношение и да се възползваме", заяви испанецът Идиакес.

"Няма напрежение. Знаем, че сме силни като домакини. Уверени сме в силите си. Очакваме да продължим да играем силно на наш терен пред нашите фенове. Ще се опитаме да играем така, че да спечелим", допълни той.

Испанският специалист вярва, че е анализирал добре играта на "сините". 

"Левски е добър отбор, знае ясно какво иска на терена и как да го постигне. Съперникът умее да разиграва добре топката, разполага със силни защитници и двама вътрешни халфове. Имат опасни бързи крила, които могат да ни създадат проблеми на контраатаки. Мариани е добър плеймейкър, който е важен за тях, защото води играта и дава ритъм на отбора им. Срещаме добре балансиран противник. В четири мача са допуснали само един гол. Това говори за тяхната сила. Ще бъде трудно", каза Идиакес. 

"Очаквам утре да играем още по-добре в сравнение с първите ни мачове, да се борим, да дадем всичко от себе си. Все още не съм определил титулярния състав, но вярвам на играчите ми. Не знам дали ще има проблеми, но ние постоянно търсим най-доброто за отбора. Хубавото е, че нямаме проблеми с контузии, а и Матия Шполярич вече е на разположение", завърши наставникът на АЕК.

Иманол Идиакес

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна