Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саша Зверев се раздели с Иван Лендъл

Зверев и Лендъл за последно бяха заедно на Уимбълдън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тенис легендата Иван Лендъл и световният №5 Александер Зверев няма да работят повече заедно, съобщават медиите в Германия. В момента 22-годишният Зверев играе на турнира в Хамбург, където днес му предстои мач от четвъртфиналите срещу сърбина Филип Крайнович.

В последните седмици проблемите между Лендъл и Зверев станаха публични, след като треньорът обвини своя възпитаник, че има проблеми извън корта, които не му позволяват да работи пълноценно, докато Зверев заяви, че Лендъл не отделя достатъчно време на съвместната им работа.

 "Вярвам много в таланта на Саша, който още е млад. Мисля, че един ден той може да стане страхотен тенисист, но в момента той има проблеми извън корта, заради които е невъзможно да работя с него съобразно моята философия", коментира носителят на осем титли от Големия шлем Лендъл, под чието ръководството Зверев спечели титлата от финалите на АТР в Лондон в края на миналата година след победа над световния номер 1 Новак Джокович във финала.

"Понякога отиваме на тренировъчния корт за двучасова тренировка и през първия половин час той стои с гръб към мен и разказва как е играл голф предишната сутрин", заяви от своя страна Зверев пред немските медии.

Новината за раздялата между Лендъл и Зверев бе коментирана от друго голямо име в тениса - Борис Бекер, който също е на турнира в Хамбург. "Те спечелиха финалите на АТР заедно и след това нещо се развали в отношенията им. Няма да навлизам в детайли, но нещо се случи", каза Бекер. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна