Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Братя Мъри и Циципас започнаха с победи във Вашингтон

Анди и Джейми Мъри обсъждат тактиката.
Снимка: БТА

В първия си мач заедно на двойки от 2016 година братята Анди и Джейми Мъри отстраниха финалистите от Уимбълдън Никола Маю и Едуар Роже-Васлен от Франция и се класираха на четвъртфинал на АТР 500 турнира във Вашингтон.

Британският дует пропиля три мачбола, но победи с 6:4, 6:7(7), 10-5. Братята имаха три възможности да спечелят срещата в тайбрека на втория сет, но не успяха и французите изравниха частите.

В заключителния дълъг тайбрек Маю и Роже-Васлен поведоха с 5:2 точки, но двамата Мъри спечелиха следващите осем разигравания, а с това и мача.

На четвъртфинал Анди и Джейми Мъри ще срещнат третите поставени Равен Клаасен и Майкъл Винъс.

На единично водачът в схемата във Вашингтон Стефанос Циципас се наложи с 6:4, 7:5 над американеца Томи Пол.

Шестият в световната ранглиста гръцки тенисист взе първата част с един пробив – за 4:2. Във втората обаче допусна брейк за 3:5, след което Пол сервираше за изравняване на сетовете. Циципас обаче се мочибилиза и спечели мача след четири поредни гейма.

Следващият съперник на Стефанос е австралиецът Джордан Томпсън, който отстрани Ян-Ленард Щруф от Германия след 6:7(8), 6:4, 7:5.

Ник Кириос изстреля 24 аса за успеха над Жил Симон от Франция с 6:4, 7:6(5). На осминафинал австралиецът срещя Ясухито Йошиока. Японецът победи №7 в схемата Давид Гофен от Белгия след обрат с 6:7(5), 6:2, 7:6(5).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна